Att tänka på imorgon

Uppridning: Jag kommer att rida i höger varv, eftersom att det är i höger varv som programmet fortsätter. När jag rider upp måste jag tänka på att rama in Amoure och hellre ha lite extra ben, utan att vara rädd att han springer iväg. Inte för mycket hand!
Diagonal: Bara sitta stilla och låta Amoure sköta sitt, se till att han inte springer på för mycket men inte heller hålla i honom.
Volt till vänster: Ställa igenom honom, se till att volten inte blir oval/för stor.
Serpentinbågar: Forma honom ordentligt i bågarna, göra någorlunda jämna bågar och se till att jag passerar E efter 1½ båge. Se till att skrittövergångarna blir bra, rida fem steg och sedan fram istället för att riskera att det blir sju steg.
Diagonal med förl.: Släppa fram huvudet på honom och hålla om med benen, inte vara rädd för att släppa iväg honom.
Volt till höger: Se till att han inte flyter ut, vända lite tidigare i början och slutet. Forma honom.
Skritt: Se till att få ett bra avbrott, rida på utan att han ska trava iväg och sedan hålla om med benen vid upptagningen.
Fram i trav: Bara lägga till skänkeln försiktigt och hålla ihop honom (här brukar han börja ladda). Ställa igenom honom ordentligt i hörnet.
Galoppfattning + volt + avbrott vänster: Sitta tillbaka i fattningen, lägga bak ytterskänkeln och ha honom innerställd. Hålla mycket i innertygeln och trycka på med innerskänkeln i volten, bara ett ytterst mjukt stöd i yttertygeln. Sedan pressa ut honom till väggen (han kan bli vinglig) innan jag börjar plocka ihop honom för att sedan få ett avbrott innan hörnet.
Trav + halt på medellinjen: Våga släppa fram huvudet på honom efter avsaktningen från galopp, sedan planera halten noggrannt. Vända upp i tid och sedan börja plocka ihop honom när jag har vänt upp och därefter förbereda halten noggrannt. Försöka få halten så snygg som möjligt, blir den bra ska jag stå stilla extra länge men försöker han gå framåt ska jag rida fram. Därefter ska jag bara ställa igenom honom på kortsidan.
Galoppfattning + volt + avbrott höger: Sitta stilla i fattningen, vända lite tidigare ut på volten och se till att han inte flyter ut, mycket ytterhjälper. Vända lite tidigare ut från volten så jag säkert kommer ut vid B och sedan göra samma sak som i vänster, trycka ut till väggen innan avbrottet.
Uppridning + hälsning: Se till att jag får tillbaka honom efter galoppavbrottet, vända i tid och låta honom länga lite på steget men planera halten noggrannt. Göra halten, hälsa och låta honom stå stilla en liten stund innan jag skrittar ut :)
---
Jag kommer inte ha några som helst höga krav, mitt mål är att Amoure ska ta sig igenom hela programmet utan att bli stressad, och att vi får över 55% (om han inte freakar ur vilket han inte borde göra). Jag vill snitta på främst sexor och kanske lite femmor, men det är inte så viktigt :)
Tjockisponnyn <3
Var även och hämtade ett nytt schabrak idag, jättefint! Ska invigas imorgon :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0