Och dagens aktivering

Det hade ju varit fint väder hela dagen, men minuten jag satte mig i bilen så började det regna.. Suck! När jag kom fram till stallet så bytte jag bara skor och sprang och hämtade båda hästarna så att de skulle få torka lite.
Mina jeans var helt dyngsura och jag kom inte heller på tanken att hänga dom i torkrummet så de skulle vara lite torrare när jag skulle hem. Lite dumt, haha, men men det är lätt att vara efterklok!
 
Zetta skulle som sagt masseras idag och det gjorde hon. Hon stod typ och sov, haha, hon tyckte det var superskönt! Hon var bättre i kroppen än sist, skönt att det går åt rätt håll då vet man att man kan fortsätta med det man gör :) Hon var lite spänd i ryggen den här gången dock, men det kan vara på grund av regnet de senaste dagarna, hon har inte täcke på sig i sommarhagen. Så vi kör på, så får vi se till nästa gång hur det ser ut då! :)
 
Oscar red jag på utebanan, eller i sjön kan man också kalla det, haha. I framridningen så började jag med att stretcha ut sidorna lite och flytta honom mycket sidvärtes fram och tillbaka så att han fick tvära rätt ordentligt. I både skritten och traven så gjorde vi detta och på det väldigt många övergångar (som vanligt).
När jag kände mig nöjd med framridningen så ville jag testa lite om jag kunde få upp lite mer tryck i honom. Ute kan han bli så himla snygg i travökningen, men det är inte lika flashigt på banan, blir mer springigt. Så jag satte i en högre växel och la in många, många halvhalter. Hör och häpna, han blev asfin! Jag trodde han skulle få ett litet utspel och tycka att jag pressade för mycket, men han var riktigt fin. Jag red mycket öppnor längs långsidorna och längre skänkelvikningar där jag ville att han skulle sträcka ut och tvära lite mer. Efter en stund blev dom skänkelvikningarna också väldigt bra! Sedan tog jag tag i travökningen och körde bara korta diagonaler för att det inte skulle bli för långt och flängigt. I början så sprang han mest och vek in nosen, men med många halvhalter och lite stadigare hand så vilade han plötsligt lite mer. Det finns hopp!
Galopparbetet blev inte långt, jag gjorde några fattningar och avbrott för att känna på dom och fokuserade inte så mycket på själva galoppen, utan bara att övergångarna skulle vara bra och stadiga. Vilket de var!
 
 
Haha, jag var så sentimental när jag träffade Oscar idag! Efter att ha skrivit det långa inlägget om Oscars bakgrund så blev jag bara så glad när jag träffade honom. Hihi, söta ponny!

Kommentarer
Postat av: Melinda

Finns det ett torkrum i stallet? :S vart ligger det? :o haha lite efter^^

Svar: Haha, det är i övre stallet! :D
Tove Nodemar

2012-06-28 @ 00:20:37
URL: http://melindaz.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0