Lisa Lektion!

Idag blev det Lisa lektion, sista på en och enhalv månad faktiskt!
Jag började med att berätta hur det hade gått på tävlingen. Yngve var verkligen på hugget och lite galet pigg vilket var bra för han är oftast så på tävling. 
Vi började med övergångar som vanligt. Han var som sagt taggad och var lite överallt. Hans bakdel flög åt alla håll så första fokuset var att få honom att koncentrera sig och rama in honom. Vi tränade även att i galoppen ska jag sysselsätta honom och inte bara rida runt. Så gjorde typ öka, korta, öka, korta, ställa osv. Då blev hans galopp sueprfin!
Sedan red jag igenom programmet. Då bev han ännu mer taggad så Lisa sa till mig att verkligen sätta mig på rumpan och jobba med magen för att få honom att samla sig i ställer för att ramla fram. Då blev det bättre. De enda missarna vi gjorde var att han bröt av en gång. Lisa sa till mig att då han sparkar ut i galoppen är på grund av att jag krullar ihop mig och då gör han det med, vilket gör att han nästan galopperar på stället. Att jag då lägger på skänkeln gör att han kickar. Så istället ska jag om jag känner att han krullar sig, slapna av och ge honom lite mera utrymme på tygeln! Vi får verkligen hoppas att det fungerar på Söndag!
 
Så här såg vi ut idag! (tränset sitter lite snett, i know, men vi fixade det!)

Hjälm - John Whitaker
 
Pike - Hööks CRW

Handskar - Kingsland

Strumpor - Kingsland

Skor - Mountain Horse


Träns - Capriole Crystal

Pannband - Charlies Häst och Hund

Schabrak - Horze

Sadel - Equipe

Sadelgjord - Eric le Tixerant

Lindor: John Whitaker

Btw har ni fått nya blogg.se designen!? Jag älskar den!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0