HEJ!

Idag hade jag planen att rida dressyr på Zetta och sen rida en lång, skön uteritt på Oscar bort till Högvretens vägar. 
 
Så jag plockade in Zetta, borstade och pysslade ett tag med henne och märkte då att en av hennes skor satt lite, lite löst. Så vi vandrade upp till hovslagaren som skodde Gideon så hon fick slå lite på kapporna så att den skulle sitta kvar. Bästa Maria, tack! 
 
Efter detta så sadlade jag på och gick till ridhuset för att få lite mer plats än vad det är på utevolten. 
När jag skrittat och joggat fram henne så gjorde jag gårdagens övning i skritt och det gick riktigt bra! Hennes skritt blev till och med mycket bättre (kan vara för att hon äntligen var helt avslappnad, haha). 
Jag gjorde många halter och igångsättningar och gick sedan över till travarbete. Idag blev det väldigt mycket tempoväxlingar och även fortsättning på sidvärtesrörelserna. Jag fortsatte med öppnorna idag som bara blev bättre och bättre. Zetta blir lätt lite orolig när man ber henne om saker hon inte riktigt förstår och går då mera uppåt än framåt, men de få gånger hon blev det idag så behövde jag bara lätta lite och klappa så gick det bra sen, superskönt! Efter en stund så kändes hon väldigt bra i öppnan och ansträngde sig verkligen för att göra rätt. Vi tog en lång skrittpaus och galopperade lite i båda varven utan några jättekrav och nöjde mig när det kändes bra! Jag avslutade med några travökningar, haha, SHIT vad hon tog i! Det var roligt, lite ska man leka ;D 
Jag är nöjd med henne idag, fin Sprättis! 
 
 
Sen tog jag in Oscar för att rida ut och mysa, men när jag hittade honom så var hans öga skitsvullet och stängt. Christoffer hjälpte mig med lite ögonsköjning innan han åkte så sen var jag och Oscar i stallet och sköjlde öga, torkade slem, borstade, kratsade, klappade, väntade och sköljde lite till. Oscar stod lös på gången och jag satt på en pall bredvid och bara klappade och sköljde ögat av och till. Vi var inne i stallet i fyra timmar och bara hängde typ. Som sagt ögonvård var en stor del i detta, men mesta delen av tiden så satt jag på pallen och Oscar med huvudet på min panna och strök mulen i mitt ansikte. Väldigt mysigt! Inte lika mysigt när han slickade mig i ansiktet dock. En stund när han var lite trött så hade han hela huvudet hängandes i famnen på mig, höll på att dö för det var så gulligt. Sista timmen var han inte lika gosig då han tröttnat på att stå inne och bli sprutad i ögat utan ville gå ut och äta gräs. Ögat såg lite bättre ut då, han kunde öppna det och så, bara att det var svullet fortfarande. Får hålla koll på det och skölja igen imorgon! 
Oscar grät lite i mitt knä, buhu! 
 
Haha, en sak som slog mig var att jag var supernöjd med Zetta och skulle "bara" göra en uteritt på Oscar och inget särskilt, men han måste såklart stjäla showen. Han är sån, och det är mysigt, haha! 
 
/Martina

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0