Dagens fråga



Kommentarer
Postat av: Tussie

Snäll, bestämd.. Och en bra tränare ska absolut kunna anpassa sig till ryttarens nivå!

2012-06-14 @ 19:13:07
URL: http://londonryttaren.blogg.se/
Postat av: Sara

den ska inte vara för snäll och lagom sträng! Den ska inte vara blyg eller tillbakadragen. Sen ska dom vara ärliga :) De ska kommentera mycket både när man gör rätt och fel.

2012-06-14 @ 21:05:34
URL: http://tvaryttareenponny.blogg.se/
Postat av: Anna

En bra tränare ser både ryttarens och hästens nivå, behov och utvecklingsmöjligheter, anpassar sin träningsplan efter detta och tänker långsiktigt så de kan utvecklas tillsammans. Mina favvotränare är lite av det strängare slaget och de får gärna skälla lite på mig, annars har jag svårt att komma igång ordentligt (är alldeles för lat!).

2012-06-14 @ 23:52:26
URL: http://granaryttarna.blogg.se
Postat av: Stina

noggrann och bestämd! Älskar tränare som hela tiden håller koll på alla små detaljer och inte är rädd för att "ryta i" litegrann. Sen ska det vara en hästmänniska som har ungefär samma tänk som jag i ridningen osv, alla tycker ju lite olika men så lika som möjligt. jag till exempel tycker att det är bättre att säga tille n gång "på skarpen" om hästan inte lyssnar istället för att låta det bli en lång process och då är det självklart enklast om tränaren tycker likadant!

2012-06-14 @ 23:54:04
URL: http://popcornponnyer.blogg.se
Postat av: Amanda Wilhelmsson

Enligt mig är rätt tränare prio ett, om man ska kunna utvecklas som ryttare.

Jag har länge pendlat mellan olika tränare, provat massor av olika. Men jag har aldrig känt att det klickar mellan oss. Jag har aldrig känt att de finns den "konnektion" till de jag har tränat för. Jag är väldigt noga, jag är en perfektionist. Det ska helst fungera på första gången, annars blir jag super irriterad på mig själv.

Rätt tränare för mig är när den ger mig & hästen konstruktiv kritik och men också självklart beröm. Jag vill ha en som kan skälla satan på mig, så jag lyssnar. Som inte mesar och ropar BRAAA, när jag själv känner att det inte stämde alls. Jag vill att tränaren ska tillrätta visa mig vad som är rätt och vad som är fel. Känna mig som person och även hästen. Kanske rida den, någon/några gånger för att se hur den är, för att senare kunna förklara varför den gjorde si eller så.
Tränaren ska själv tävla eller ha tävlat på en hög nivå, för att den ska kunna visa att målet inte är omöjligt och hur man ska gå tillväga för att nå de målet.

Idag tränar jag för Charlotte. Hon rider/har ridit själv upp till internationella klasser. Föder upp unghästar och utbildar dem till höga klasser. Hon är en förebild för mig!
Jag bytte till henne i januari 2010. det är det bästa jag har gjort i min ryttarkarriär! Jag och Billy har utvecklats något enormt sen vi började där.
Idag är Charlotte en av mina närmaste vänner och jag tror vi har vunnit på det för att vi har sådan kontakt. Jag tränar hoppning för henne en gång i veckan. Nästan varje gång får jag en "aha" upplevelse! Jasså, om man gör så, händer det och så ska vi inte göra för då händer det. Vi hittar nya vägar tillsammans som gör att allt blir så mycket lättare. Charlotte ger mig scheman varje vecka som hon vill att jag ska följa. Hon hjälper mig att hitta tävlingar som tror hon passar. Den första jag ringer är henne om det har hänt något eller om jag ska fråga något om hästarna, för hon känner mig så väl nu och brukar veta problemet nästan direkt. Hon är även den jag ringer när jag har hoppat en klass, för att tala om hur det gick, vad som kändes bra respektive dåligt och fråga hur jag kan göra annorlunda till nästa klass för att det ska gå bättre.
Visst hon kan skrika satan och bli riktigt jävla arg på mig och säga precis vad hon tycker och tänker, men då vet jag att jag måste skärpa till mig, för annars kan det hända hemska olyckor, som att gå omkull eller krascha. Men hon är också en sån verkligen berömmer om det är bra och verkligen gör det. Hon visar engagemang.
Charlotte tränar bara mig och en till, vilket tycker jag är bra och jag tror det är därför hon hinner lägga så mycket tid och energi på oss också, hon bryr sig verkligen om oss och vill inte att vi ska komma till någon tävling och göra bort oss som någon tattare.
Challe har ridit Billy några gånger och vet verkligen hur han är nu, när han går fint och när han brallar iväg. Hon vet hur hon ska förklara det för mig, FÖR hon har ridit honom. Hon vet exakt hur han är!

2012-07-01 @ 10:38:53
URL: http://rebeckamanda.blogg.se

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0