Amoures första terrängträning

Amoure var riktigt lugn när vi kom fram, och även när jag började rida (:
Vi började med att reglera tempot i galopp på en stor, oval volt. Amoure ville gärna att det skulle gå i samma tempo hela tiden men han lyssnade i alla fall någorlunda ;)
Sedan började vi med att hoppa fram på en soffa, en kulvert och en häck. Han bjöd väldigt fint på alla hinder, jag trodde att han skulle titta lite men det gjorde han inte alls. Han var lite tveksam på häcken första gångerna men hoppade i alla fall utan att jag behövde trycka på honom.
Sedan hoppade vi trappan uppför, först i trav och sedan i galopp. I trav var han lite försiktig men i galopp drog han på och tyckte det var kalas!
Hoppade sedan en liten bana med dessa fyra hinder.
Vi gick bort till vattnet där vi skrittade, travade och galopperade igenom. Inga problem. Efter det hoppade vi en grav och sedan genom vattnet innan jag fick hoppa ett picknickbord - graven - vattnet - liten stock - vattnet, vilket kändes bra (: Blev lite ryckigt ibland, men han bjöd på hindrena.
Avslutade med att hoppa trappan nedför så att Amoure skulle få känna på lite nedhopp också, skrittade första gången och travade sedan en gång. Han tog sin an uppgiften bra och vi avslutade när han fortfarande var försiktigt eftersom att man inte vill att hästarna blir övermodiga på nedhopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0