Två dagar, två ridpass, ett inlägg

Igår, lördag:
Jag red ute idag och red fram runt ovalen i trav och skritt. Han var verkligen hyperpigg idag och hade väldigt svårt att skritta haha söti. Fast han skötte sig vilket var skönt. Han fick trava ganska mycket i ett friskt tempo innan jag gick in på ridbanan. På ridbanan ligger det väldigt mycket snö så det var riktigt hårt jobb för honom att gå där. Men han hade så mycket energi så det skadade nog inte. Där fick han galoppera på så mycket han ville och själv bryta av. Inget seriöst ridande utan lät honom göra som han ville. Han skulle mest bara göra sig av med energi.
 
Sara och Erin lånade min kamera för att ta bilder så då tog de några profilbilder på mig och Yngve men Sara snappade två bilder, så här är dem.
 
Idag, söndag:
Idag blev det dressyrpass i ridhuset eftersom han ska gå ute nu i tre dagar. 
Vi var själva men han skötte sig super! Inte ett ända gnägg förrän jag hoppat upp ;)
I början gjorde jag mycket övergångar och tempoväxlingar. Sedan tog jag tag i galoppen. Som Lisa sa måste jag säga åt honom då han krullar ihop sig och släpper bettet, gör tre galoppsprång på stället och bryter av. Det är liksom antingen ingen form alls och full ös galopp eller galopp på stället då han krullar ihop sig. Så jag bråkade lite genom att bara driva driva driva och inte ge mig då han tar bettet och inte går i en ärlig form. Tillslut kom väl bakbenen igång och han gav sig (PUH) så då var gamla galoppen tillbaka, och då var han hur fin som helst!
Mamma satt typ helt chockad haha och applåderade hela tiden (haha tack mamma). Men han var faktiskt riktigt fin. Dock valde jag att inte göra några svåra saker idag utan bara låta honom glida runt och vara duktig. Han gjorde fantastiska ökningar. Han svävade verkligen bokstavligen. Red igenom LB:3an och det var verkligen felfritt och ökade galoppen var helt sjuk! Han var så fin!
Det var verkligen felfritt så då vi gjorde avslutande halten så klappade jag och gav långa tyglar. 

Ibland tror jag det är viktigt att låta hästen bara göra något enkelt som den är duktig på, så den får självförtroende och blir nöjd med sig själv. Men annars tycker jag man verkligen inte bara ska glida runt och göra "lätta" saker bara för att det känns bra. Man måste utmana sig själv och hästen för att kunna utvecklas!
 
(Sen ska man inte ta sig ann för svåra saker, man måste gå steg för steg, såklart)
Instagrambild från fredags, synd att det inte blev någon film :(

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Sv; Ja, nu på vintern och hösten äter de lunch inne, då det fortfarande finns lera kvar och de får inte få i sig det. På våren och sommaren är de ute till 16-17.

2012-12-23 @ 22:36:16
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0