LB:1 Roslagens Rid och Körklubb

Nu kommer från tävlingen i helgen
Han var superlugn på plats vilket han varit nu på alla tävlingar, jääätte skönt! Förut spände han upp sig och blev stessad men nu är han helt tillfreds! 
Framridningen var liten och lutade uppåt. Jag kände direkt att nånting inte stämde. Han kändes pigg men det var om om han inte fick ut det. Framridningen var den värsta nånsin. Han var så himla hård i munnen. Min häst är ALDRIG hård i munnen och har inte varit det sen vi köpte honom. Det var första gången jag kände att hela mina axlar gjorde ont för han var så hård och jag kunde inte svänga för fem öre. 
 
Jag blev då väldigt väldigt upprörd och visste inte hur jag skulle lösa situatuonen. Då jag släppte tyglarna och formen drog han iväg och då fanns energin plötsligt där. 
Men det gick inte rida honom samlat utan att känna att armarna höll på att gå av typ. Mamma sa att jag bara skulle andas och försöka få honom framåt och hålla händerna stilla.
Jag fick till det någorlunda innan jag gick in i collectingring men det var låååångt ifrån så jag vill att det ska vara. 
 
I collecting ring red jag ihop honom kortare och det kändes mycket bättre än på framridningen fast han var ortfarande hård och bakbenen var inte med. 
Inne på banan gick det helt ok. Hård men han gjorde allt jag bad honom om och formen var helt ok. Det svåra var ju alla böjningar. Allt blev liksom fyrkantigt eftersom han var så hård i munnen. Dock klarade vi det svåraste och det är att hålla galoppen! Det som var otroligt var att han snubblade (pga för lite bakben skulle jag tro) och han höll galoppen! Det är faktiskt helt otroligt för att vara min häst. Travökningen var också väldigt bra så jag var stolt över honom trots att han kändes väldigt konstig.
Tyckte dommaren dömde lite hårt eftersom vi fick högre på ett högre programm förra helgen med då en JÄTTE miss plus dålig form. 
Vi hamade på 59,5 % vilket jag tyckte var lite surt. Vill ligga på 60+ nu på alla programm men aja. 
 
Eftersom det inte kändes normalt tog vi hit kiropraktorn idag, skriver mer om det senare!
Har massor med bilder men det får ni någon annan gång. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0