Ett år idag!

Idag firade vi alltså vår ettårsdag. Tänk att jag har haft min underbara ponny i ett helt år!
 
Firade med ett ordentligt dressyrpass i ridhuset, och det gick faktiskt riktigt bra!
Det blev ordentlig uppvärmning med skritt för hand 5 minuter, skritt på långa tyglar 5 minuter och sedan skrittjobbade jag honom i tio minuter. Då red jag mycket på en fyrkant innanför spåret där jag i varje vändning gjorde antingen en framdels eller bakdelsvändning i ett par steg. Jättebra övning för att få hästarna följsamma för skänklarna!
Det var länge sedan jag gjorde en sån här övning men Amoure svarade riktigt bra :)
Sedan körde jag på med trav, och då blev det lite övergångar, volter och liknande. Gjorde även samma övning som i skritten men då endast bakdelsvändningar. Gick bra! Gäller att Amoure inte får rinna iväg, då får jag inte till vändningarna. Det ska hellre gå lite långsamt så det blir lite mer "piruett" känsla (:
Galopperade sedan, mycket tempoväxlingar och Amoure kändes fin! Efter en liten paus gjorde jag en för Amoure väldigt jobbig övning. Jag red stora serpentinbågar i galopp och gjorde avbrott till trav och en ny fattning när jag passerade medellinjen.
Det såg väl inte jättesnyggt ut men han lyssnade bra, vilket var målet :)
Travade sedan av och han kändes fortfarande pigg och glad. Ordentlig avskrittning blev  det då det kom ett rejält skyfall när vi var klara så vi stannade kvar en stund ;)
Första ridpasset :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0