Nytt på tävingsbanorna

Tinne Vilhelmson-Silfvén och Don Auriello laddar upp på Lövsta stuteri utanför Upplands Väsby inför veckoslutets världscupfinal i dressyr i Holland. ”Det är här i vardagen som jag får ny energi”, säger Tinne.

 

Världscupfinalen i dressyr ska bli Don Auriellos show. Gör den tioårige valacken en riktigt bra insats i finalen i Holland kan han bli Tinne Vilhelmson-Silfvéns OS-häst i sommar. ”Att ha två hästar med tillräckligt hög kapacitet för att gå ett OS är ett angenämt problem”, säger Tinne med ett belåtet uttryck i ansiktet.

Våren har plötsligt bestämt sig för att göra comeback. Solen har åtminstone tillfälligt vunnit kampen över molnen, och värmen är tillbaka.

Bara några kilometer från centrala Upplands Väsby ligger Lövsta stuteri. Sedan tolv år tillbaka är det här som dressyrryttaren Tinne Vilhelmson-Silfvén bor och arbetar.

ROLF GÖRAN BENGTSSON HAR SEGERCHANS

Jerringspristagaren Rolf-Göran Bengtsson kommer till världscupfinalen i Holland som en av segerkandidaterna. Lyckas han vinna blir han den förste svensk någonsin som har vunnit en världscupfinal i hoppning.

Rolf-Göran kommer i finalen att rida hästen Casall La Silla, och världscupfinalen blir hästens hittills tuffaste utmaning.

– Det ska bli intressant att se hur Casall reagerar när han ska hoppa tre rejäla banor på fyra dagar, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Kittel hoppas på Toy Story

Reservhästen Toy Story har bara blivit bättre och bättre. Det ger dressyrryttaren Patrik Kittel hopp om en framskjuten placering när finalen i världscupen i dressyr avgörs. ”Toy Story har utvecklats mycket under de senaste månaderna”, säger Patrik Kittel.

Patriks plan var egentligen att han i världscupfinalen skulle rida sin OS-häst Scandic, men när Scandic blev skadad tvingades han att tänka om.

I stället blir det nu hans andrahäst Toy Story, som ägs av hans hustru Lyndal Oatley, som blir Patriks finalhäst.

Källa: DN

image description



Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0