Dressyr

Idag var det dressyrträning för Gun i ridhuset :)
Värmde upp självständigt, lite ställa ut och in, volter, flyttade lite för skänkeln och tog lite galopp i lätt sits längs spåret så att han skulle få komma igång. Kändes helt okej, lite spänd men det blev bättre och bättre!
När det sedan var dags för lektionen började vi lite med hur jag ska tänka med hans form, och under större delen av passet fick jag nästan tänka att han skulle gå över hand, för det är oftast då han arbetar helt rätt. Som ni säkert redan vet vill han gärna gå lite bakom hand, det blir ju bättre och bättre så nu kan vi gå upp ännu ett snäpp i formen.
Sedan gjorde vi lite mer "programdelar" som vi så fint kallade det. Jag galopperade ett varv på volten, sedan galopp på långsidan, avbrott till trav, diagonal med skänkelvikning mot slutet och direkt när jag kom ut till spåret fattade jag galopp. Amoure tog det väldigt bra och försökte verkligen! Kändes kanon!
Sedan jobbade vi vidare med att reglera formen, lite nedsittning och att han inte fick springa iväg vilket märks tydligare under nedsittningen.
Avslutade med två fina galoppfattningar. Galoppen börjar verkligen sitta nu :D

Kommentarer
Postat av: Linn

Kommer bilderna från Sollentuna snart?:D

2012-04-18 @ 07:32:35
URL: http://whiitaker.blogg.se/
Postat av: Tussie - satsar på allsvenskan i dressyr

När ska du avsluta tävlingen på din blogg? :>

2012-04-20 @ 17:03:14
URL: http://londonryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0