Allsvenskan div 3

Idag var det då Allsvenskan div 3, alltså LB:1 på mälaröarnas ridklubb. Det var varit ganska dåligt väder hela dagen så det sög ju men ridbanan var torr vilket var väldigt skönt!
Yngve var väl lite på tårna då vi var där men så fort jag började rida fram släppte det. Han var väldigt fin i framridningen. Har nog aldrig kännts så bra faktiskt. Väldigt pigg, allert och mjuk. Red väl fram en halvtimme. Det regnade så jag och Yngve var blöta vilket sög lite.
Då vi gick in i ridhuset blev han väldigt spänd och ville inte alls fram. Han tvärstannade flera gånger vid hörn och ville inte gå. Då de gav mig signal att rida var han fortfarande väldigt spänd så fick ta några extra varv innan jag kunde rida upp vilket ledde till 2 poängs avdrag. Men viktigare att han lugnar sig lite än att jag bara rider upp så blir allt pankaka.
Egenom programmet var han väldigt spänd och svår att få ut i kanterna/hörnorna. Vi gjorde även STORA missar. Han var mot hand flera gånger, tvärnita i ett hörn, travinslag i galoppen. Vågade dessutom inte öka i traven för mycket eftersom han fattat galopp 50% av gångrna ute då jag ökat. Men trots allt så försökte han väl lyssna lite på mig. Jag trodde jag skulle få runt 53% men då jag fick mitt protokol var det 64,013% med Y.R. Haha gissa om jag blev shockad? Såg väl kanske lite bättre ut än vad jag trott?
Men jag är ändå nöjd. Det här var ju som sagt vår lokal debut. Måste bara få in mer rutin på Yngve nu så han slipper bli så nervig. Jag tänkte då jag fick mina procent, undra vad vi fått för procent om han gått som förra helgen?
Aja det känns i alla fall så himla bra att vi blir bättre och bättre för varje gång!
I videon ser man ju hur han blev lite jobbig men vi fick trots allt 8:or på galoppen och en hel del 7:or på de som vi inte gjorde dumma missar på :)
Tove var snäll och följde med och hon tog flera fina bilder! Även Linda tog några med min kamera så bilder kommer!
image description

Kommentarer
Postat av: Tussie

Tävlar du också i div 3? (:

2012-04-22 @ 18:46:22
URL: http://londonryttaren.blogg.se/
Postat av: Sara

Tipps :) Om han är spänd ställ honom lite inåt och ha honom lite lägre i formen, när hästar tar ner nacken så slappnar dom av så det blir svårare för honom att spänna sig om han går i en lite lägre form :)

Du kan ju alltid plocka upp honom i formen om han känns avslappnad :)

2012-04-23 @ 14:27:19
URL: http://sara-pajdeg.blogspot.com/
Postat av: Malin

såg bra ut ändå tycker ja :) fin blogg!

2012-04-23 @ 16:06:44
URL: http://systrarnawester.blogg.se/

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0