Mina och Yngves mål

Det kom en fråga om våra mål med våra hästar.
Här är mina närliggande mål:
-
• Få honom att bära sig i galoppen
• Rida ut två gånger i veckan och rida ett dressyrpass ute
• Få honom att lita på mig till hundra
• Bjuda framåt med större steg i skritten
• Bjudning i ridningen i allmänhet hela tiden och inte bara då jag kräver det
• Starta ett L:C 1 och få över 65 %
-
Då jag har klarat det kan jag gå vidare med nya mål. Men så här ser det ut just nu.
'
Så här kommer jag göra:
För att få skritten större kommer jag jobba lite med bommar men även trycka på tills han visar den och sedan ge beröm. Ofta går han små steg för att han spänner sig och då rider jag i trav först och då brukar skritten bli bättre
'
Galoppen kommer jag jobba med mycket fattningar från skritt och inte så mycket runt runt i galopp utan framsteg. Utan korta fattningar med enstaka galoppsteg innan jag bryter av. Kommer även jobba ute med galoppen där man automatisk får mer bjudning
'
För att han ska lita på mig ska jag vara orädd då han visar rädsla och rida ut mycket, miljöträna och sätta honom i situationer där han måste lita på mig.
'
L:Cn kommer i vår. Ska tävla lite klubb och pogramridning nu i höst och komma ut lokalt till våran. Men förhoppningsvis får vi riktigt bra resultat då eftersom vi haft tid att träna!
'
Tänker inte sätta högre mål än, jag vet att han kommer kunna komma mycket längre än så såklart. Men att planera för mycket i förtid gör en bara besviken om man inte kommer dit på den tidsgränsen man velat.





Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0