Wow! Vilken lektion

Idag red jag för Lisa Serin. Hon är tränare och LA dommare. Några i stallet rider för henne på söndagar och tipsade mig att prova henne. Red fram utomhus i både skritt och trav. Väl inne i ridhuset jobbade jag på lite mer. Då lektionen började bad hon mig att rida på en volt runt henne i alla gångarter. Direkt såg hon alla våra problem utan att jag sagt något. Då bland annat att jag jobbar för mycket med handen och skänkeln i stället för sitsen.
Vi började med att jag helt och hållet skulle sluta skänkla och hålla i tyglen och att han genom ett putt framåt i sadeln gå fram i trav. Han fattade direkt och blev jätte lydig för min sits. Jag kunde till och med fatta galopp med bara höften!
Nu när jag fick använda skänkeln igen behövde jag inte ens fytta foten så gick han upp i trav! Helt magiskt, på bara fem minuter blev han hur känslig som helst för skänkeln. Nu helt plötsligt behövde jag inte putta på honom hela tiden vilket betyder att han jobbar mer med bakbenen vilket resulterade till att han slutade dra i bettet! Alla problem var lösta! Haha låter ju enkelt men så var det! Bara genom det gick övergångarna till skritt super vilket har varit svårt tidigare.
Lisa sa det att det som är svårt är att jag ska lyckas träna med det här själv. Blir lätt att jag inte tänker på det och sitter och smackar och skänklar hela tiden ändå. MEN ska rida för Lisa igen på söndag!
WIHO lyckorus.
Så här såg vi ut idag!

Kommentarer
Postat av: BitterFittan

Gott Nytt År! =D

2011-12-30 @ 22:12:26
URL: http://cillabacill.blogg.se/
Postat av: Martina

Awesome amanda! Lisa är bäst :D

2011-12-31 @ 00:24:48

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0