Första ridpasset

Igår red jag på Amoure för första gången här i Stockholm.
Jag longerade honom först i skritt och trav, ville han bralla så kunde han lika gärna göra det då. Han var lite spänd men höll sig ändå lugn. Sedan satt jag upp, han stod helt stilla och skrittade inte iväg förrän jag bad honom. Skrittade runt lite på ridbanan, gjorde lite halter och olika ridvägar och sedan red jag och Nathalie bilrundan.
Amoure ville gå först, och det fick han också göra. Han gick fram överallt = skönt! Det ligger ett bilvrak längs en del av skogen men han gick snällt förbi, dock något spänd.
Avslutade med ett par varv i trav på ridbanan, och den här ponnyn är helt otrolig att rida! Sätter man lite tryck i honom så rör han sig riktigt bra, går stadigt och ryttaren har ingenting i handen. Underbar känsla!
Måste säga att det inte riktigt känns som att han är fyra i ridningen, förvisso förstår han inte allt men han är väldigt stabil, både fysiskt och psykiskt. Ska bli riktigt roligt att jobba med honom :)


Jag hamnade tyvärr lite för högt upp (säkert tio cm) i sadeln vilket inte är optimalt, men jag är glad att jag får låna en sadel så länge, tills jag har en egen :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här!

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-post: (privat)

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0